H åôáéñåßá Ðñïúüíôá Ðáñáããåëßåò Åðéêïéíùíßá  
air conditioning heat pumps ventilation air curtains solar installation-maintenance
 
 

 

 

     
ΥπÝρυθρη heating & Υγεßα
¸ρευνα του Δρ Fouad Ι. Ghaly, M.D.
 
 
       
       
     
   
 
 

ΣýμPhωνα με την Ýρευνα του Δρ Fouad I. Ghaly πÜνω στις υπÝρυθρες μεγÜλου μÞκους κýματος, διαπιστþθηκε üτι επιρεÜζεται και η διαδικασßα γÞρανσης. Με τα χρüνια εμπειρßας του, Ýχει παρατηρÞσει τα üριÜ του σε χημικÝς και χειρουργικÝς επεμβÜσεις και PhÜρμακα για ορισμÝνες προûποθÝσεις. ¸τσι, το ερευνητικü μυαλü του τον þθησε να ξεκινÞσει μια αναζÞτηση για περισσüτερες μελÝτες σχετικÜ με το μεγÜλου μÞκους κýματος υπÝρυθρο Phως και τα αρνητικÜ ιüντα, τα οποßα εßναι και τα δýο βασικοß παρÜγοντες για την αποτελεσματικüτητα των υπÝρυθρων επιδÝσμων που χρησιμοποιοýνται. Αν και εßναι υποστηρικτÞς της αλλοπαθητικÞς ιατρικÞς για τη θεραπεßα των μεταδοτικþν ασθενειþν, του κινεßται διαρκþς η περιÝργεια να βρει νÝους τρüπους να επεκτεßνει τις ικανüτητÝς του για να βοηθÞσει τους ασθενεßς του.

Phως! Η ιατρικÞ του μÝλλοντος ;

Η PhωτοιατρικÞ Þταν Ýνα θÝμα, καλÜ τεκμηριωμÝνο, from τις αρχÝς του 1900. ¹δη from το 1870, ο Δρ Pleasanton, Ýνας ερευνητÞς from τις ΗνωμÝνες Πολιτεßες, δημοσßευσε μια Ýρευνα που δεßχνει τη σχÝση μεταξý της Power frequencyς του Phωτüς και του ρυθμοý ανÜπτυξης των κυττÜρων και των ιστþν, καθþς και το ποσοστü τους from την κυτταρικÞ διαßρεση. ΕιδικÜ μÞκη κýματος επηρεÜζουν τον μεταβολισμü μας και τη διαδικασßα γÞρανσης, σýμPhωνα με τους «πεPhωτισμÝνους» επιστÞμονες. Ο Δρ Harry Riley Spitler, M.D., O.D., απÝδειξε στο βιβλßο του üτι το Phως παßζει επßσης σημαντικü ρüλο στη ρýθμιση του αυτüνομου νευρικοý συστÞματος, επισημαßνοντας πως ορισμÝνα PhÜσματα του Phωτüς εßναι ζωτικÞς σημασßας για την καθημερινÞ ευημερßα μας, συYesσθηματικÜ και σωματικÜ.

Μια μελÝτη που παρουσιÜστηκε from τον Δρ Zane Kime, M.D., δÞλωσε üτι το Phως του Þλιου εßναι Ýνας κýριος παρÜγοντας για την ενßσχυση της αντßστασης του οργανισμοý στις μολυσματικÝς ασθÝνειες, αυξÜνοντας την χωρητικüτητα του οξυγüνου στο αßμα, και βελτιþνοντας την ανοχÞ στο Üγχος. ΕργαστηριακÜ πειρÜματα υποστηρßζουν την μελÝτη του δεßχνοντας üτι η Ýκθεση στον Þλιο αυξÜνει τον αριθμü των λεμPhοκυττÜρων και των ουδετερüPhιλων, και μειþνει τη Power frequency των κρυολογημÜτων και λοιμþξεων του αναπνευστικοý συστÞματος.

Ο Δρ Richard Wurtman, καθηγητÞς Ενδοκρινολογßας στο Ινστιτοýτο Τεχνολογßας της ΜασαχουσÝτης, δÞλωσε üτι τα μÞκη κýματος του Phωτüς εßναι σχεδüν εξßσου σημαντικÜ με τις βιταμßνες και τα ανüργανα συστατικÜ για τη σωστÞ Operation του σþματος. Χωρßς τις κατÜλληλες θρεπτικÝς ουσßες Þ οξυγüνο, το σþμα μας υποPhÝρει.

Ποιü εßναι το πιο υγιεινü PhÜσμα του Phωτüς ;

Δυστυχþς, το μÞκος κýματος του Phωτüς που εßναι πιο ευεργετικü για το σþμα, εßναι αυτü στο οποßο εßμαστε το λιγüτερο εκτεθειμÝνοι, λüγω της ρýπανσης και της καθημερινÞς ζωÞς. Το PhÜσμα του Phωτüς που Phαßνεται να εßναι πιο συντονισμÝνο με τους ιστοýς των κυττÜρων Phαßνεται να βρßσκεται εντüς του PhÜσματος των υπερýθρων μεγÜλου μÞκους κýματος. ΜελÝτες δεßχνουν üτι το μεγÜλου μÞκους κýματος υπÝρυθρο Phως ενισχýει την παραγωγÞ των κυτταρικþν ιστþν και προÜγει την γρÞγορη ανÜπλαση του δÝρματος και των ιστþν του αßματος σε περιοχÝς που εκτßθενται σε αυτü. Αυτü θα μποροýσε επßσης να αποδειχθεß ιδιαßτερα χρÞσιμο στην εποýλωση των πληγþν και μετÜ from χειρουργικÞ επÝμβαση για την πρüληψη του σχηματισμοý ουλþδους ιστοý.

¸νας from τους πρþτους πρωτοπüρους στον τομÝα Þταν ο Δρ Neils Finsen, ο οποßος θερÜπευε τα τραýματα και την ευλογιÜ χρησιμοποιþντας κüκκινες και υπÝρυθρες ακτßνες. Πιο πρüσPhατη Ýρευνα που διεξÜγεται from την Tiina Karu, M.D., του ΚÝντρο Τεχνολογßας Laser στη Ρωσßα, υποστηρßζει üτι αυτü το PhÜσμα του Phωτüς επιταχýνει κυτταρικÝς μεταβολικÝς διαδικασßες, üπως η τüνωση της δραστηριüτητας των μιτοχονδρßων, και προκαλþντας ενζυμικÞ δραστηριüτητα καθþς και την εποýλωση, ανÜπλαση και αποκατÜσταση των κατεστραμμÝνων κυτταρικþν ιστþν. ΠροPhανþς, αν και μποροýμε να λÜβουμε αυτü το Phως περνþντας χρονο κÜτω from τον Þλιο, η υπερβολικÞ Ýκθεση σε ορισμÝνες ακτßνες, üπως οι υπεριþδεις (UV) του ηλιακοý Phωτüς μπορεß να εßναι επιβλαβÞ για τον οργανισμü μας.

Η πρþτη Ýρευνα για την απομüνωση Þ την «απομßμηση» του υπÝρυθρου Phωτüς μεγÜλου μÞκους κýματος Ýγινε μÝσω της NASA πριν from δεκαετßες. ΠρüσPhατα, διÜPhοροι επιστÞμονες στην Ιαπωνßα επÝκτειναν αυτÞ την τεχνολογßα και σχεδßασαν Ýνα τρüπο για τη δημιουργßα ινþν þστε να Phοριοýνται στο σþμα εκπÝμποντας μÞκη κýματος ßδια με το Phυσικü μεγÜλου μÞκους κýματος υπÝρυθρο Phως του Þλιου, αλλÜ πολý πιο συγκεντρωμÝνο.

ΥπÜρχουν διÜPhορες μελÝτες δεßχνουν τα οPhÝλη της χρÞσης των υπÝρυθρων μεγÜλου μÞκους κýματος σχετικÜ με τους τραυματισμοýς: Το American Journal of Geriatrics δημοσßευσε μια μελÝτη στην οποßα ηλικιωμÝνοι ασθενεßς εμPhÜνισαν κÜποια βελτßωση του πüνου και της αναπηρßας from εκPhυλιστικÞ οστεοαρθρßτιδα του γονÜτου. Το αποτÝλεσμα Þταν περισσüτερο from 50% στη μεßωση του πüνου μÝσα στην ομÜδα χρησιμοποιþντας την υπÝρυθρη θεραπεßα, ενþ δεν υπÞρξε σημαντικÞ βελτßωση στην ομÜδα της συμβατικÞς θεραπεßας.

Ο παρÜγοντας αντιγÞρανση

Καθþς μεγαλþνουμε, üλοι βιþνουμε μια αλλαγÞ στις ορμüνες μας, και οι ερευνητÝς τþρα θεωροýν την αλλαγÞ αυτÞ ως υπεýθυνη για πολλÝς from τις ασθÝνειες που συνδÝουμε με τη γÞρανση, üπως η εμμηνüπαυση, αûπνßα, κüπωση, αρτηριοσκλÞρωση, και Üλλα. Στην ÝρευνÜ του στην ΠενσυλβÜνια στην ΙατρικÞ ΣχολÞ Thomas Jefferson, ο Δρ George Brainard δÞλωσε üτι το Phως επηρεÜζει την ορμονικÞ ισορροπßα του σþματος, στα επßπεδα της μελατονßνης, προλακτßνης, κορτιζüνης, τεστοστερüνης, TS4, LH, FSH, T3, και των ορμονþν του θυρεοειδÞ. Ο John Ott, Ýνας σýγχρονος πρωτοπüρος σε αυτü το θÝμα, χαρακτÞρησε αυτÝς τις επιρροÝς σαν μια διαδικασßα παρüμοια με τη διαδικασßα της Phωτοσýνθεσης των Phυτþν. Σε αυτÞ τη διαδικασßα, το Phως μετατρÝπεται from το σþμα σε ηλεκτροχημικÝς ωθÞσεις που στÝλνονται στην επßPhυση και την υπüPhυση, τα οποßα στÝλνουν τις ορμüνες μÝσα from το κεντρικü νευρικü σýστημα του σþματος σε üλα τα κýτταρα του σþματος. Οι ορμüνες που επηρεÜζονται from αυτÞ τη διαδικασßα και τη Operation αυτþν των αδÝνων εßναι η αυξητικÞ ορμüνη, οι ορμüνες του θυρεοειδοýς (TSH), η PhλοιοεπινεPhριδιοτρüπο ορμüνη (ACTH), η προλακτßνη, η ωκυτοκßνη, η ορμüνη μελανοκυττÜρων (MSH), και η αντι-διουρητικÞ ορμüνη. Ως εκ τοýτου, το Phως εßναι απαραßτητο για τη Operation ολüκληρου του ενδοκρινικοý συστÞματος μας.

Τα κοινÜ προβλÞματα που συνδÝονται με τον τρüπο ζωÞς και τη γÞρανση, üπως η υπÝρταση, η οστεοπüρωση, οι πονοκÝPhαλοι και τα πεπτικÜ προβλÞματα, αποδßδονται from ορισμÝνους επιστÞμονες ως το αποτÝλεσμα της υπερβολικÞς οξýτητας στο σýστημÜ μας. Τα οξÝα που κατατßθενται στο αßμα μας, συχνÜ αποθηκεýονται from το σþμα σε μορPhÝς χοληστερüλης, λιπαρþν οξÝων, ουρικοý οξÝος και Üλλων κακüβουλων μορPhþν που προκαλοýν τον üλεθρο στο σýστημÜ μας. Οι υπÝρυθρες μεγÜλου μÞκους κýματος θερμαßνουν την Indoor temperature του σþματος, αυξÜνοντας την κυκλοPhορßα, επιτρÝποντας Ýτσι το αßμα για να λιþσει τις üξινες τοξßνες που Ýχουν κατατεθεß εδþ και χρüνια στις αρτηρßες του. Μια μελÝτη που Ýγινε στην καρωτιδικÞ αρτηριακÞ συσσþρευση, Ýδειξε αýξηση της ροÞς του αßματος στο εσωτερικü της αρτηρßας μετÜ from δýο νýχτες ýπνου σε στρþμα υπÝρυθρων μεγÜλου μÞκους κýματος, για κατÜ μÝσο üρο 10 þρες την νýχτα. εßναι πιθανü στο μÝλλον, οι γιατροß να συνταγογραPhοýν το Phως για θεραπεßα, σε μορPhÝς üπως οι επßδεσμοι υπÝρυθρων μεγÜλου μÞκους κýματος.

 
 
   


   


     
     
         
     
Back to ΠληροPhορßες
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 
 

Have questions?

Want information about a specific product?

Click here

 
 

Phone/Fax: 0030 210 96 55 040

Mobile: 0030 6944 36 04 59