H εταιρείαΠροϊόνταΠαραγγελίεςΕπικοινωνία    
 

 
           
             
             
 
Βρίσκεστε στο παλιό site
Alpha Clima Sotiris Karkas ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΟ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΚΛΙΜΑΤΙΣΜΟΥ Εξοικονόμηση Ενέργειας, Οικιακός & Επαγγελματικός Κλιματισμός, Ηλιακά Συστήματα, Αντλίες Θερμότητας, Αερισμός & Εξαερισμός, Φωτοβολταϊκά, Net Metering, Έξυπνο Σπίτι KNX

Πατήστε εδώ για να δείτε το νέο μας site

 
 
 
 
 
 
 

 

 

Καλώς ήρθατε

 

Υπολογισμός Κλιματιστικού

 
   
 

Ο πιο διαδεδομένος τρόπος υπολογισμού των btu/h που χρειάζεται ένας χώρος είναι τα τετραγωνικά μέτρα (m²).
Δηλαδή, μέχρι και 20m² – 9000btu/h, μέχρι και 30m² – 12000btu/h, μέχρι και 40m² – 18000btu/h, μέχρι και 50m² – 24000btu/h.

Δεν είναι ακριβώς έτσι.
Ο σωστός υπολογισμός πρέπει να περιλαμβάνει και το ύψος του χώρου που θέλετε να καλύψετε. Πρέπει δηλαδή να γνωρίζεται τα κυβικά μέτρα (m³).

Το Μήκος επί το Πλάτος ενός δωματίου μας δίνει το εμβαδόν σε τετραγωνικά μέτρα (Μ x Π = m²). Τα τετραγωνικά που υπολογίσαμε τα πολλαπλασιάζουμε με το Ύψος του δωματίου και το σύνολο μας δίνει τα κυβικά μέτρα (Μ x Π x Υ = m³) ή (m² x Υ = m³)

Τώρα, εφόσον γνωρίζουμε τα m³ τα πολλαπλασιάζουμε με τον αριθμό 170 για ένα δωμάτιο με ελάχιστες απώλειες, με τον αριθμό 180 ή 190 για ένα δωμάτιο με μέσες απώλειες και με τον αριθμό 200 για ένα δωμάτιο με αρκετές απώλειες. Οι αριθμοί 170~200 υποδηλώνουν τα btu/m³.
Οι απώλειες περιλαμβάνουν για παράδειγμα την τοιχοποιία, το υψόμετρο που βρίσκετε το κτήριο, τα τζάμια, αν υπάρχει αμόνωτη πλάκα στην ταράτσα, κλπ.

Παράδειγμα:
Έστω ότι έχουμε ένα χώρο/δωμάτιο με ελάχιστες απώλειες των 30m².
Κανονικά με τον διαδεδομένο τρόπο χρειάζεται ένα κλιματιστικό 12000btu/h. Όταν το ύψος του δωματίου είναι το σύνηθες, δηλαδή 2,50m είναι ακριβώς έτσι. Αυτό προκύπτει και από τον σωστό υπολογισμό: 30m² x 2,50m = 75m³ x 170 = 12.750btu/h.

Ας υποθέσουμε τώρα ότι ο ίδιος χώρος/δωμάτιο έχει ύψος 3m.
Κοιτάξτε πως αλλάζουν τα δεδομένα: 30m² x 3m = 90m³ x 170 = 15.300btu/h.
To 12άρι τώρα είναι μικρό για το χώρο/δωμάτιο.

Και αν βρίσκετε στο κέντρο της πόλης, στον τελευταίο όροφο, με αμόνωτη πλάκα στην ταράτσα και τοιχοποιία με ελάχιστη θερμομόνωση (η πλειοψηφία των κτηρίων) τότε τα δεδομένα μας είναι: 30m² x 3m = 90m³ x 200 = 18.000btu/h
To 12άρι τώρα είναι ακατάλληλο για το χώρο/δωμάτιο.

Εύκολα διαπιστώνουμε ότι το κριτήριο μας για τη σωστή επιλογή κλιματιστικού δεν πρέπει να είναι μόνο τα τετραγωνικά μέτρα. Κυβίστε το χώρο σας για σωστότερη μέτρηση.

Βέβαια παίζουν ρόλο και άλλοι παράγοντες, αλλά στο 90% των περιπτώσεων ισχύει ο παραπάνω κανόνας. Φυσικά το παράδειγμα που αναφέρω είναι ενδεικτικό και σε καμία περίπτωση δεν αντικαθιστά την μελέτη του μηχανικού.

Τώρα αν θέλετε να μετατρέψετε τα btu, σε Watt ή σε kcal κάντε τις παρακάτω πράξεις:
1btu /3,96 = kcal/h
1btu /3,412 = Watt/h

παράδειγμα
12.000btu / 3,96 = 3.030 kcal/h
12.000btu / 3,412 = 3.517 Watt/h

Αν θέλετε τώρα να μετατρέψετε τα Watt σε kcal:
1.000Watt x 860,42 = 860,42 kcal/h
ή
30.000 kcal/h / 860,42 = 34.866 Watt/h

 

Φιλικά
Σωτήρης Κάρκας
Μηχανολόγος Ψυκτικός

 
 
     
     
 
 
   
   
 
 
 
Δείτε τι περιλαμβάνει η εγκατάσταση
 
 
Εφάπαξ εγγύηση κλιματιστικού
 
 
 
 
Επικοινωνήστε μαζί μας για περισσότερες πληροφορίες
 
 

 

   
δείτε video από εγκαταστάσεις κλιματισμού & αντλιών θερμ.    
     
 
 
       
φωτογραφίες από εγκαταστάσεις κλιματισμού  
   
 
 
       
φωτογραφίες από εγκαταστάσεις αντλιών θερμ.  
   
 
         
 

 

 

 

 
 
Προσφορα χωρίς επί πλέον κόστος μετακίνησης (οι χρεώσεις υπηρεσιών ισχύουν κανονικά) για συντηρηση – σερβις, τοποθετηση κλιματιστικων, ψυκτικος, εγκατασταση κλιματιστικου air condition, κλιματισμος σε: Γλυφαδα, Βαρη, Βαρκιζα, Βουλα, Βουλιαγμενη, Καβουρι, Κορωπι, Αθηνα, Νικαια, Κορυδαλλος, Περιστερι, Πειραιας, Δραπετσωνα, Αλιμος, Αργυρουπολη, Ηλιουπολη, Νεα Σμυρνη, Φαληρο,  Μαρκοπουλο, Σπατα, Παιανια, Γλυκα Νερα, Ανθουσα, Ασπροπυργο, Πεντελη, Κηφισια, Διονυσος, Ερυθραια, Νεα Ιωνια, Χαλανδρι, Γαλατσι, Χολαργος, Αιγαλεω, Χαϊδαρι, Αγια Παρασκευη, Παπαγος, Καισαριανη, Υμηττος, Ιλισια, Αγιος Δημητριος, Ψυχικο, Φιλοθεη, Ηρακλειο, Πευκη, Αγιοι Αναργυροι, Κερατσινι, Μοσχατο, Καλλιθεα, Δαφνη, Ελληνικο, Βριλησσια, Μελισσια, Καλυβια, Αναβυσσος, Λαγονησι, Σαρωνιδα, Λουτσα Αρτεμιδα, Πορτο Ραφτη, Ραφηνα, Νοτια Προαστια, Ανατολικα Προαστια, Βορεια Προαστια, Δυτικα Προαστια και όλες οι γύρω περιοχές των ανωτέρω.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 

το νέο μας site

 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
     

 

Ηλεκτρονικό κατάστημα Alpha Clima - Σωτήρης Κάρκας

Η Εταιρία μας ll Πληρωμές ll Αποστολές ll Εγκατάσταση ll Προσφορές ll Επικοινωνία

www.alphaclima.gr ll www.alfaclima.gr ll www.karkas.gr ll http://alphaclima.skroutzstore.gr

τηλέφωνο/fax: 210 96 55 040 ll κινητό 6944 36 04 59

Η προμήθεια όλων των προϊόντων που θα βρείτε στο ηλεκτρονικό μας κατάστημα, γίνεται αποκλειστικά και μόνο από τις Ελληνικές αντιπροσωπίες και πάντα συνοδεύονται με παραστατικά και εγγύηση των Ελληνικών αντιπροσωπιών

ll ll ll

ll SEND GOODS IN EUROPE ll

ll

Επισκεφτείτε το νέο μας site