H εταιρείαΠροϊόνταΠαραγγελίεςΕπικοινωνία    
 

 
           
             
             
 
Βρίσκεστε στο παλιό site
Alpha Clima Sotiris Karkas ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΟ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΚΛΙΜΑΤΙΣΜΟΥ Εξοικονόμηση Ενέργειας, Οικιακός & Επαγγελματικός Κλιματισμός, Ηλιακά Συστήματα, Αντλίες Θερμότητας, Αερισμός & Εξαερισμός, Φωτοβολταϊκά, Net Metering, Έξυπνο Σπίτι KNX

Πατήστε εδώ για να δείτε το νέο μας site

 
 
 
 
 
 
 

 

 

   
κλιματισμός οικιακός ημικεντρικός κεντρικός-multi   αντλίες θερμότητας   αεροκουρτίνες
 
 
 
   
   
εξαερισμός - κανάλια - στόμια   ηλιακά συστήματα - μπόϊλερ ηλεκτρικοί θερμοσίφωνες   εγκατάσταση & συντήρηση
 
 
 
 
 
   
     
δείτε video από εγκαταστάσεις κλιματισμού & αντλιών θερμ.    
 
 
       
   
φωτογραφίες από εγκαταστάσεις κλιματισμού  
 
 
       
   
φωτογραφίες από εγκαταστάσεις αντλιών θερμ.  
 
 
 
 
 
 
 
Η Σημασία της Εξοικονόμησης Ενέργειας

Η εξοικονόμηση ενέργειας είναι αναμφίβολα ο ταχύτερος, ο οικονομικότερος και ο πιο αποτελεσματικός τρόπος για μείωση της εξάρτησης από τα ορυκτά καύσιμα καθώς και για μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου στην ατμόσφαιρα εξαιτίας της χρήσης τους. Το σκεπτικό της εξοικονόμησης ενέργειας βασίζεται στην προσπάθεια για εξεύρεση τρόπων που θα μειώσουν την κατανάλωση ενέργειας και θα βελτιώσουν την ενεργειακή απόδοση του εξοπλισμού που καταναλώνει ενέργεια, χωρίς να επηρεάζονται οι συνθήκες άνεσης των χρηστών. Με το τρόπο αυτό επιτυγχάνεται μείωση της ζήτησης ενέργειας και συνεπώς μείωση της κατανάλωσης καυσίμων.

Γιατί πρέπει να εξοικονομώ ενέργεια ;

Επειδή έτσι….

 • Μειώνω την κατανάλωση των ορυκτών καυσίμων που είναι μη ανανεώσιμα και τείνουν να εξαντληθούν.
 • Βοηθώ στην προσπάθεια της χώρας μου να μειώσει τις εισαγωγές καυσίμων και να εξαρτάται λιγότερο από αυτά.
 • Μειώνω τη ρύπανση του περιβάλλοντος.
 • Προστατεύω τη δική μου υγεία και την υγεία των ανθρώπων που αγαπώ.
 • Πληρώνω λιγότερα χρήματα για την ενέργεια που χρησιμοποιώ και δεν κάνω άσκοπες σπατάλες.
 • Δίνω το καλό παράδειγμα και σε άλλους να κάνουν το ίδιο.

Για να εξοικονομηθεί όμως ενέργεια θα πρέπει καταρχάς να γίνει κατανοητή η σημασία της εξοικονόμησης ενέργειας και να καλλιεργηθεί περιβαλλοντική συνείδηση στους χρήστες της. Για να γίνει αυτό κατορθωτό επιβάλλεται η ορθή και συστηματική πληροφόρηση των πολιτών κάθε ηλικίας, με σκοπό την ευαισθητοποίηση σε θέματα εξοικονόμησης ενέργειας και την αλλαγή του τρόπου συμπεριφοράς τους.

Γιατί οι άνθρωποι δεν εξοικονομούν ενέργεια ;

Επειδή...

 • Δεν γνωρίζουν ότι πρέπει να εξοικονομούν ενέργεια
 • Δεν γνωρίζουν πού να εξοικονομήσουν
 • Δεν γνωρίζουν πώς να εξοικονομήσουν
 • Δεν ενθαρρύνονται να εξοικονομήσουν

Ορισμοί

Οι όροι εξοικονόμηση ενέργειας και ενεργειακή απόδοση είναι δύο συσχετιζόμενες αλλά διαφορετικές έννοιες. Υπάρχουν πολλά μέτρα που μπορούμε να λάβουμε για να χρησιμοποιούμε λιγότερη ενέργεια (εξοικονόμηση) με έξυπνο τρόπο (αποδοτικά).

Εξοικονόμηση Ενέργειας είναι η συμπεριφορά που οδηγεί στο αποτέλεσμα λιγότερης κατανάλωσης ενέργειας. Όπως για παράδειγμα, το κλείσιμο των φώτων του δωματίου όταν φεύγουμε, είναι μια συμπεριφορά που βοηθά στη εξοικονόμηση ενέργειας.

Ενεργειακή Απόδοση είναι η χρήση τεχνολογίας που παράγει το ίδιο αποτέλεσμα με λιγότερη ενέργεια. Η χρήση λαμπτήρων φθορισμού αντί των συνήθων λαμπτήρων πυρακτώσεως, οι οποίοι παράγουν την ίδια ποσότητα φωτός χρησιμοποιώντας λιγότερη ενέργεια, είναι ένα παράδειγμα ενεργειακής απόδοσης. Ωστόσο, η απόφαση  αντικατάστασης των λαμπτήρων πυρακτώσεως με λαμπτήρες καλύτερης ενεργειακής απόδοσης είναι μια δράση εξοικονόμηση ενέργειας.

Γνωρίζετε ότι …..

 • Όταν ο φωτισμός του γραφείου παραμένει ανοικτός όλο το βράδυ χρησιμοποιείται τόση ενέργεια μέσα σε ένα έτος όση για να ζεστάνει ένα σπίτι για σχεδόν τρεις μήνες.
 • Όταν μια φωτοτυπική μηχανή παραμένει σε κατάσταση αναμονής όλο το βράδυ σπαταλιέται τόση ενέργεια όση χρειάζεται για να φτιάξεις 30 φλυτζάνια τσάι.
 • Όταν ένας ηλεκτρονικός υπολογιστής παραμένει αναμμένος όλο το βράδυ για ένα χρόνο, δημιουργούνται αρκετές εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα ώστε να γεμίσει ένα διώροφο λεωφορείο.

 • Όταν η πόρτα ενός ψυγείου παραμένει ανοιχτή για 30 λεπτά την ημέρα, σπαταλιέται αρκετή ενέργεια σε ένα χρόνο ώστε να φωτίσει ένα φάρο για σχεδόν τέσσερις μέρες.
 • Μόνο το 10% της ενέργειας που καταναλώνουν οι κοινοί λαμπτήρες πυρακτώσεως χρησιμοποιείται για φωτισμό και το υπόλοιπο 90% της ενέργειας μετατρέπεται σε θερμότητα και χάνεται.
 • Για κάθε κιλοβατώρα που εξοικονομείται σε ηλεκτρικό ρεύμα εκπέμπεται ένα κιλό λιγότερο διοξείδιο του άνθρακα στην ατμόσφαιρα.

 

 

 
 

 

 

 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
     

 

Ηλεκτρονικό κατάστημα Alpha Clima - Σωτήρης Κάρκας

Η Εταιρία μας ll Πληρωμές ll Αποστολές ll Εγκατάσταση ll Προσφορές ll Επικοινωνία

www.alphaclima.gr ll www.alfaclima.gr ll www.karkas.gr ll http://alphaclima.skroutzstore.gr

τηλέφωνο/fax: 210 96 55 040 ll κινητό 6944 36 04 59

Η προμήθεια όλων των προϊόντων που θα βρείτε στο ηλεκτρονικό μας κατάστημα, γίνεται αποκλειστικά και μόνο από τις Ελληνικές αντιπροσωπίες και πάντα συνοδεύονται με παραστατικά και εγγύηση των Ελληνικών αντιπροσωπιών

ll ll ll

ll SEND GOODS IN EUROPE ll

ll